Opnames

Opnames

Geest in de machine

Ewoud Kieft en Henk van der Waal schreven met De onvolmaakten en De uitbraak beiden een dystopische roman (2020). Over een verontrustend mensbeeld in een technologisch tijdperk, nihilisme, wokecultuur en de traditie van de dystopische roman. Gespreksleiding door Hans van Willigenburg.

Ewoud Kieft

Henk van der Waal

Hans van Willigenburg

Debutanten

Gerenommeerd auteur Jan Siebelink en aankomend debutant Vincent Merjenberg wisselen uit over hun komende respectievelijk lang vervlogen eerste boek in de jaarlijkse Woordnachtreeks Debutanten. Siebelink geeft tevens zijn impressie van Merjenbergs roman, De grijzen, welke dit voorjaar bij Atlas verschijnt. En adviseert de nieuwkomer. Gespreksleider is Alek Dabrowski.

Jan Siebelink

Vincent Merjenberg

Alek Dabrowski

Misantroop

Singer-songwriter Frédérique Spigt maakte in 2020 haar poëziedebuut met de door haar geïllustreerde dichtbundel Misantroop. Met gitarist Corrie van Binsbergen werkte ze de gedichten uit in een intiem muzikaal programma m.m.v. Mark Nieuwenhuis (trompet) en Tijmen Veelenturf (viool).

Frédérique Spigt

Corrie van Binsbergen

Mark Nieuwenhuis

Tijmen Veelenturf

She-Wolf

Bestsellerauteur Judith Visser in gesprek met Alek Dabrowski over leven met autisme, haar fascinatie voor de wolf en haar relatie met de wolfhond (kruising van wolf en hond) die onverbrekelijk – ook deze keer weer – aan haar zijde is.

Judith Visser

Alek Dabrowski

Blootgelegd

In het programma Blootgelegd bezoeken René ten Bos en Adriaan van Dis het atelier van kunstenaar en animalier Annette Splinter.

René ten Bos

Adriaan van Dis

Annette Splinter

Het geniale dier

René ten Bos en Adriaan van Dis gaan de dialoog aan over het befaamde boek van Ten Bos Het geniale dier. Een andere antropologie (2008). Wat is het verschil tussen mens en dier en hoe verhouden zij zich tot elkaar?

René ten Bos

Adriaan van Dis

Kinderen van de nacht

Dik van der Meulen vertelt over zijn ‘biografie’ van de wolf De kinderen van de nacht. Over wolven en mensen waarmee hij de Jan Wolkersprijs 2017 won. Paul van der Gaag is gespreksleider.

Dik van der Meulen

Paul van der Gaag